Hozzávalók:
Elkészítése:
A mazsolát rumaromás langyos vízben kicsit megáztatom.
A tésztát forrásban lévő sós vízbe teszem és kifőzöm. (Elég csak félkészre főzni, még lesz ideje a sütés alkalmával puhulni.) Leszűröm, majd hideg vízzel is leöblítem és hagyom kihűlni.
A túrót villával összetöröm, ráteszem a két tojás sárgáját, a vaníliát, a cukrot, a tejfölt, a rumaromás mazsolát, majd az egészet szép simára keverem.
A tojások fehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verem és azt is a túrós krémhez keverem. Ekkor hozzákeverem a kifőzött tésztát.
A kinyújtott leveles tésztát egy nagyobb és egy kisebb darabra vágom úgy, hogy a nagyobb darab a 20×28 cm-es tepsi alját és a két hosszabb oldalát bélelje ki.
Beleöntöm a túrós/tésztás keveréket, a leveles tésztát, ha túlér a tölteléken, ráhajtom. Végül ráteszem a kisebb lap tésztát, ezzel zárom le a tepsit.
Megkenem felvert tojással, majd az előmelegített, kb. 180 fokos sütőbe teszem és kb. 35-40 percig sütöm.
Ekkor kiveszem a sütőből, hagyom kicsit hűlni.
Megszórom porcukorral és kockákra vágva tálalom.