Vaníliás-levendula kocka recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg kristálycukor
- 35 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg olvasztott margarin
- 4 evőkanál tej
- 4 evőkanál szárított levendulavirág
A krémhez:
- 0,5 liter tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3-5 evőkanál kristálycukor (ízlés kérdése)
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, morzsolt levendulavirág) egy nagy tálban összekeverjük.
A tojásokat a cukrokkal kikeverjük, majd a lisztes keverékhez adjuk, ezzel egy időben az olvasztott margarint és a tejet is beletesszük, s végül megsózzuk. A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát keverünk (kézzel vagy akár robotgép segítségével).
Egy tepsit (az enyém 40*40 cm-es) sütőpapírral bélelünk. A tésztát elterítjük egy spatula segítségével és 180 fokra előmelegített sütőben (nem hőlégkeveréses) kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral (a tasakon leírtak szerint) elkészítjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt pudinghoz a porcukorral habosra kevert margarint hozzáadjuk, úgy, hogy egynemű krémet kapjunk.
Az elkészített vaníliás krémet végül a kihűlt (egyébként önmagában is nagyon finom) levendulás alapra kenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »