Vaníliás-levendula kocka recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg kristálycukor
- 35 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg olvasztott margarin
- 4 evőkanál tej
- 4 evőkanál szárított levendulavirág
A krémhez:
- 0,5 liter tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3-5 evőkanál kristálycukor (ízlés kérdése)
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, morzsolt levendulavirág) egy nagy tálban összekeverjük.
A tojásokat a cukrokkal kikeverjük, majd a lisztes keverékhez adjuk, ezzel egy időben az olvasztott margarint és a tejet is beletesszük, s végül megsózzuk. A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát keverünk (kézzel vagy akár robotgép segítségével).
Egy tepsit (az enyém 40*40 cm-es) sütőpapírral bélelünk. A tésztát elterítjük egy spatula segítségével és 180 fokra előmelegített sütőben (nem hőlégkeveréses) kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral (a tasakon leírtak szerint) elkészítjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt pudinghoz a porcukorral habosra kevert margarint hozzáadjuk, úgy, hogy egynemű krémet kapjunk.
Az elkészített vaníliás krémet végül a kihűlt (egyébként önmagában is nagyon finom) levendulás alapra kenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »