Vaníliás-diós patkó recept

Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- 250 g vaj
- 100 g porcukor
- 150 g dió (darált)
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta minden alapanyagát egy tálba tesszük és összegyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük, majd kivesszük a hűtőből és kisebb darabokat tépünk le a tésztából.
A kezünkkel kisodorjuk, kiflikké formájuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük, majd vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »