Vaníliás-diós patkó recept
Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- 250 g vaj
- 100 g porcukor
- 150 g dió (darált)
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta minden alapanyagát egy tálba tesszük és összegyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük, majd kivesszük a hűtőből és kisebb darabokat tépünk le a tésztából.
A kezünkkel kisodorjuk, kiflikké formájuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük, majd vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









