Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1,3 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1,5 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- kb 1 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek rum
- csipet só
- 3 dkg puha vaj
Vaníliás krém:
- 1 cs főzés nélküli vaníliás krémpor
- 2 dl hideg tej
Elkészítése:
A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá 1 tk cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt futtassuk fel.
A porcukrot keverjük össze a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval.
A keverőtálba tegyük bele a tojássárgát, adjuk hozzá a rumot és a felfuttatott élesztőt és keverjük össze. Ezután szitáljuk rá a lisztet, szórjuk rá a citromhéjjal összekevert cukrot, majd robotgéppel kezdjük el dagasztani a tésztát (amennyiben szükséges egy kevés tejet még adhatunk hozzá, mert egy lágyabb tésztát kell hogy kapjunk).
Amikor a tészta már összeállt, apránként csipkedjük hozzá a puha vajat és dagasszuk tovább még pár percig, hogy elváljon az edény falától. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát!
Ezután tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, szórjuk meg liszttel, majd langyos helyen, egy óra alatt kelesszük a duplájára.
Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagra és szaggassuk ki ízlés szerinti méretű fánkszaggatóval. A leeső részeket gyúrjuk össze, majd szintén nyújtsuk és szaggassuk ki (én 4 cm-es szaggatóval szaggattam ki a tésztát).
Ezután takarjuk le egy konyharuhával a kiszaggatott fánkokat és kb 30 perc alatt kelesszük újra.
Egy serpenyőbe öntsünk kb 5 dl étolajat, majd forrósítsuk fel.
Ezután helyezzünk bele pár darab fánkot úgy, hogy az eddig felül lévő fele kerüljön alulra, fedjük le a serpenyőt, és süssük szép barnára, majd fordítsuk meg a fánkokat, és FEDŐ NÉLKÜL süssük a másik felét is szép barnára (én üvegfedővel fedem le, így látom mikor sült meg az alja, és akkor átfordítom).
Ezután szedjük ki törlőpapírra, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
A hideg tejjel keverjük simára a krémport, majd robotgéppel először alacsony, majd magas sebességen keverjük pár perc alatt kemény habbá.
Ezután töltsük bele egy habzsákba, majd a fánkot oldalról szúrjuk fel és töltsük meg a vaníliakrémmel.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a megtöltött fánkokat, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »