Ünnepi isler recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás porcukor
- 1 csapott kk sütőpor
- 5 dkg darált dió
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 20 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- Pár ek savanykás lekvár, dzsem (nálam ribizli)
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, cukrokkal, sóval, darált dióval és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a margarint és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra elnyújtjuk és egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 1-1 darabot egy kiskanál savanykás lekvárral vagy dzsemmel összeragasztunk. Érdemes pár órát várni a csokizással, mert akkor a két tészta lap közben nem csúszik el egymáson.A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és megmártjuk benne a sütiket.
Sütőpapíron hagyjuk, míg a csoki megszilárdul.
Én a maradék csokoládét később újra felolvasztottam és csíkokat húztam az islerek tetejére.
Tipp:
Ritkán sütök islert, mert egy picit munkaigényes a mártogatása, de olyankor mindig nagy sikere van. Most saját készítésű ribizli dzsemmel töltöttem meg.
Elfelejtettem megszámolni, hány darab lett belőle, olyan hamar elfogyott a tálcáról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »