Ünnepi habdesszertek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Habkarikához:
- 50 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál keményítő
Vaníliás krémhez:
- 3,3 dl víz
- 6,5 dkg cukor
- 4 dkg vaníliaízű pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1 db vaníliarúd kikapart magja
Tetejére:
- 2 dl cukrászhab
- 10 dkg marcipán (piros)
- 10 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A habkarikák készítéséhez a tojásfehérjét gőz fölött a porcukorral együtt kb 70 °C-ra melegítve kevergetjük. Hozzáadjuk a keményítőt és a frissen facsart citromlevet, majd robotgéppel nagyjából 10 perc alatt fényes, tömör habbá verjük.
A kész habot csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire tenyérnyi méretű karikákat nyomunk belőle. Minden habkarika két egymásra nyomott körből álljon, középen hagyjunk kis mélyedést a krémnek. Az alsó kör belsejébe tegyünk minimális habot, hogy a töltelék később ne folyjon ki.
A habkarikákat 80 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 60 percig szárítjuk, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vizet felforraljuk a kétféle cukorral. A pudingport egy evőkanál vízzel simára keverjük, majd a cukros vízhez adjuk a kikapart vaníliamaggal együtt és sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét egy teáskanál cukorral kemény habbá verjük, a pudingos alaphoz keverjük és lassú tűzön tovább főzzük, amíg sűrű, krémet nem kapunk. A krémet teljesen kihűtjük.
A habkarikákat habzsák segítségével megtöltjük a krémmel, akár kissé púposabban is hagyhatjuk.
A cukrászhabot keményre verjük, majd két rétegben, körkörösen a karikák tetejére nyomjuk, végül a közepét is befedve.
A díszítéshez a marcipánból apró bogyókat formázunk, porcukorba forgatjuk és a cukrászhab tetejére ültetjük. A közepére egy kis fenyőág is kerülhet dekorációként.
A habkarikákat hűtés nélkül, még az elkészítés napján érdemes elfogyasztani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »










