Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi habdesszertek recept

Ünnepi habdesszertek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:
    Habkarikához:

    • 50 dkg porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 evőkanál keményítő

    Vaníliás krémhez:

    • 3,3 dl víz
    • 6,5 dkg cukor
    • 4 dkg vaníliaízű pudingpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 db vaníliarúd kikapart magja

    Tetejére:

    • 2 dl cukrászhab
    • 10 dkg marcipán (piros)
    • 10 dkg kristálycukor

    Elkészítése:

    A habkarikák készítéséhez a tojásfehérjét gőz fölött a porcukorral együtt kb 70 °C-ra melegítve kevergetjük. Hozzáadjuk a keményítőt és a frissen facsart citromlevet, majd robotgéppel nagyjából 10 perc alatt fényes, tömör habbá verjük.

    A kész habot csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire tenyérnyi méretű karikákat nyomunk belőle. Minden habkarika két egymásra nyomott körből álljon, középen hagyjunk kis mélyedést a krémnek. Az alsó kör belsejébe tegyünk minimális habot, hogy a töltelék később ne folyjon ki.

    A habkarikákat 80 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 60 percig szárítjuk, majd rácson hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a vizet felforraljuk a kétféle cukorral. A pudingport egy evőkanál vízzel simára keverjük, majd a cukros vízhez adjuk a kikapart vaníliamaggal együtt és sűrűre főzzük.

    A tojásfehérjét egy teáskanál cukorral kemény habbá verjük, a pudingos alaphoz keverjük és lassú tűzön tovább főzzük, amíg sűrű, krémet nem kapunk. A krémet teljesen kihűtjük.

    A habkarikákat habzsák segítségével megtöltjük a krémmel, akár kissé púposabban is hagyhatjuk.

    A cukrászhabot keményre verjük, majd két rétegben, körkörösen a karikák tetejére nyomjuk, végül a közepét is befedve.

    A díszítéshez a marcipánból apró bogyókat formázunk, porcukorba forgatjuk és a cukrászhab tetejére ültetjük. A közepére egy kis fenyőág is kerülhet dekorációként.

    A habkarikákat hűtés nélkül, még az elkészítés napján érdemes elfogyasztani.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek