Hozzávalók:
Habkarikához:
Vaníliás krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A habkarikák készítéséhez a tojásfehérjét gőz fölött a porcukorral együtt kb 70 °C-ra melegítve kevergetjük. Hozzáadjuk a keményítőt és a frissen facsart citromlevet, majd robotgéppel nagyjából 10 perc alatt fényes, tömör habbá verjük.
A kész habot csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire tenyérnyi méretű karikákat nyomunk belőle. Minden habkarika két egymásra nyomott körből álljon, középen hagyjunk kis mélyedést a krémnek. Az alsó kör belsejébe tegyünk minimális habot, hogy a töltelék később ne folyjon ki.
A habkarikákat 80 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 60 percig szárítjuk, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vizet felforraljuk a kétféle cukorral. A pudingport egy evőkanál vízzel simára keverjük, majd a cukros vízhez adjuk a kikapart vaníliamaggal együtt és sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét egy teáskanál cukorral kemény habbá verjük, a pudingos alaphoz keverjük és lassú tűzön tovább főzzük, amíg sűrű, krémet nem kapunk. A krémet teljesen kihűtjük.
A habkarikákat habzsák segítségével megtöltjük a krémmel, akár kissé púposabban is hagyhatjuk.
A cukrászhabot keményre verjük, majd két rétegben, körkörösen a karikák tetejére nyomjuk, végül a közepét is befedve.
A díszítéshez a marcipánból apró bogyókat formázunk, porcukorba forgatjuk és a cukrászhab tetejére ültetjük. A közepére egy kis fenyőág is kerülhet dekorációként.
A habkarikákat hűtés nélkül, még az elkészítés napján érdemes elfogyasztani.