Ünnepi almás-fahéjas kuglóf recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Kuglófhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 közepes alma
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 kávéskanál fahéj
- 10 dkg aszalt áfonya
Tetejére:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 közepes narancs
- 2 rúd fahéj
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk.
A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt almát és az áfonyát.
Vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformába öntjük a masszát és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 40-45 perc alatt.
Amikor megsült, kiborítjuk a formából és hagyjuk hűlni.
A mázhoz az olajjal felolvasztjuk a csokoládét és leöntjük vele a tészta tetejét. Amikor megszáradt a csoki, szeletelt narancskarikákkal és fahéjrúddal díszítjük a tetejét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.