Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi almás-fahéjas kuglóf recept

Ünnepi almás-fahéjas kuglóf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Kuglófhoz:

    • 25 dkg finomliszt
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 közepes alma
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 2 kávéskanál fahéj
    • 10 dkg aszalt áfonya

    Tetejére:

    • 10 dkg fehércsokoládé
    • 2 ek napraforgó olaj
    • 1 közepes narancs
    • 2 rúd fahéj

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk.

    A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt almát és az áfonyát.

    Vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformába öntjük a masszát és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 40-45 perc alatt.

    Amikor megsült, kiborítjuk a formából és hagyjuk hűlni.

    A mázhoz az olajjal felolvasztjuk a csokoládét és leöntjük vele a tészta tetejét. Amikor megszáradt a csoki, szeletelt narancskarikákkal és fahéjrúddal díszítjük a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá