Ünnepi almás-fahéjas kuglóf recept
Hozzávalók:
Kuglófhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 közepes alma
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 kávéskanál fahéj
- 10 dkg aszalt áfonya
Tetejére:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 közepes narancs
- 2 rúd fahéj
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk.
A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt almát és az áfonyát.
Vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformába öntjük a masszát és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 40-45 perc alatt.
Amikor megsült, kiborítjuk a formából és hagyjuk hűlni.
A mázhoz az olajjal felolvasztjuk a csokoládét és leöntjük vele a tészta tetejét. Amikor megszáradt a csoki, szeletelt narancskarikákkal és fahéjrúddal díszítjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










