Ünnepi almás-fahéjas kuglóf

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Kuglófhoz:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 közepes alma
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 10 dkg aszalt áfonya

Tetejére:

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 közepes narancs
  • 2 rúd fahéj

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk.

A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt almát és az áfonyát.

Vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformába öntjük a masszát és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 40-45 perc alatt.

Amikor megsült, kiborítjuk a formából és hagyjuk hűlni.

A mázhoz az olajjal felolvasztjuk a csokoládét és leöntjük vele a tészta tetejét. Amikor megszáradt a csoki, szeletelt narancskarikákkal és fahéjrúddal díszítjük a tetejét.