Túrós táska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1,5 dkg élesztő
- 0,5 dl napraforgó olaj
- csipet só
- 2 dl langyos tej (szükség szerint)
A töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg mazsola
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
Pár kanál langyos tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez. A tojássárgáját, olajat, csipet sót is hozzáadjuk, végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk.
Bedagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezzük és duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.
Ha megkelt, óvatosan átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél centisre és 10*10 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd megtöltjük. A két szemközti csúcsot összefogjuk és megtekerjük.
A töltelékhez a túrót a tojássárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával elkeverjük. Végül hozzáadjuk a tojás felvert habját is.
Sütőpapíros vagy zsírozott tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük.
Begyújtjuk a sütőt és betoljuk a batyukat. Szép barnára sütjük. Porcukrozva tálaljuk!