Túrós táska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1,5 dkg élesztő
- 0,5 dl napraforgó olaj
- csipet só
- 2 dl langyos tej (szükség szerint)
A töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg mazsola
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek porcukor
Elkészítése:
Pár kanál langyos tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez. A tojássárgáját, olajat, csipet sót is hozzáadjuk, végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk.
Bedagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezzük és duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.
Ha megkelt, óvatosan átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél centisre és 10*10 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd megtöltjük. A két szemközti csúcsot összefogjuk és megtekerjük.
A töltelékhez a túrót a tojássárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával elkeverjük. Végül hozzáadjuk a tojás felvert habját is.
Sütőpapíros vagy zsírozott tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük.
Begyújtjuk a sütőt és betoljuk a batyukat. Szép barnára sütjük. Porcukrozva tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »









