Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi-túrós recept

Rákóczi-túrós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 12 dkg vaj
    • 12 dkg cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • fél citrom reszelt héja és leve

    A félig sült tészta tejére:

    • 2-3 ek baracklekvár

    A töltelékhez:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 dkg túró
    • 15 dkg cukor
    • 1/2 citrom reszelt héja és leve(aki nem szereti a citromosat,helyette tegyen vaníliaaromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot)
    • tehetünk a töltelékbe még mazsolát is,én most mellőztem

    A tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 1-2 csepp citromlé
    • 2-3 ek baracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul.

    Kivesszük a sütőből,vékonyan megkenjük baracklekvárral,elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a sütőbe vissza téve készre sütjük.

    A 4 tojásfehérjét a sóval,citromlével,a cukorral kemény habbá verjük és a kész tésztára simítjuk vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk 1 cm távolságra a tészta tetejére.

    A lekvárt felforrósítjuk,átpasszírozzuk,hogy rost ne maradjon benne.

    Torta nyomóba töltjük a lekvárt és a résekbe töltjük.

    Langyos sütőbe visszatesszük,de csak annyi időre,hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá