Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 12 dkg puha margarin
    • 6 dkg kristálycukor
    • 1 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSságra
    • csipet só
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • reszelt citromhéj

    Töltelék:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 15 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSságra,
    • 2 dl tejföl
    • 4 dkg mazsola
    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • reszelt citromhéj
    • 2tojásfehérje

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • barack vagy ribizke lekvár

    Elkészítése:

    A tésztához valókat egy tálba tesszük, gyors mozdulattal összegyúrjuk és letakarva hűtőbe tesszük.

    A töltelékhez a túrót átpasszírozzuk, a többi hozzávalót belekeverjük és utoljára a tojásfehérje felvert habját.

    Egy kb 25*35 cm-es tepsit kivajazunk, a kivajazott tepsibe nyújtjuk a tésztát és 15 percig sütjük. Ezután a túrókrémet rákenjük és visszatoljuk a tepsit a sütőbe kb 25 percre.

    A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük,  berácsozzuk a süti tetejét és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. Amíg még meleg a rácsok közé baracklekvárt nyomunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá