Rákóczi túrós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg puha margarin
- 6 dkg kristálycukor
- 1 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSságra
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSságra,
- 2 dl tejföl
- 4 dkg mazsola
- 5 dkg zsemlemorzsa
- reszelt citromhéj
- 2tojásfehérje
Tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- barack vagy ribizke lekvár
Elkészítése:
A tésztához valókat egy tálba tesszük, gyors mozdulattal összegyúrjuk és letakarva hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót átpasszírozzuk, a többi hozzávalót belekeverjük és utoljára a tojásfehérje felvert habját.
Egy kb 25*35 cm-es tepsit kivajazunk, a kivajazott tepsibe nyújtjuk a tésztát és 15 percig sütjük. Ezután a túrókrémet rákenjük és visszatoljuk a tepsit a sütőbe kb 25 percre.
A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, berácsozzuk a süti tetejét és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. Amíg még meleg a rácsok közé baracklekvárt nyomunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »