Rákóczi túrós recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg puha margarin
- 6 dkg kristálycukor
- 1 dl tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSságra
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSságra,
- 2 dl tejföl
- 4 dkg mazsola
- 5 dkg zsemlemorzsa
- reszelt citromhéj
- 2tojásfehérje
Tetejére:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- barack vagy ribizke lekvár
Elkészítése:
A tésztához valókat egy tálba tesszük, gyors mozdulattal összegyúrjuk és letakarva hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót átpasszírozzuk, a többi hozzávalót belekeverjük és utoljára a tojásfehérje felvert habját.
Egy kb 25*35 cm-es tepsit kivajazunk, a kivajazott tepsibe nyújtjuk a tésztát és 15 percig sütjük. Ezután a túrókrémet rákenjük és visszatoljuk a tepsit a sütőbe kb 25 percre.
A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, berácsozzuk a süti tetejét és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. Amíg még meleg a rácsok közé baracklekvárt nyomunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.