Rákóczi túrós

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg puha margarin
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojásságra
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • reszelt citromhéj

Töltelék:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojásságra,
  • 2 dl tejföl
  • 4 dkg mazsola
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • reszelt citromhéj
  • 2tojásfehérje

Tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • barack vagy ribizke lekvár

Elkészítése:

A tésztához valókat egy tálba tesszük, gyors mozdulattal összegyúrjuk és letakarva hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a túrót átpasszírozzuk, a többi hozzávalót belekeverjük és utoljára a tojásfehérje felvert habját.

Egy kb 25*35 cm-es tepsit kivajazunk, a kivajazott tepsibe nyújtjuk a tésztát és 15 percig sütjük. Ezután a túrókrémet rákenjük és visszatoljuk a tepsit a sütőbe kb 25 percre.

A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük,  berácsozzuk a süti tetejét és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. Amíg még meleg a rácsok közé baracklekvárt nyomunk.