Túrós pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg sima liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1-2 ek tejföl
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1 kg félzsíros tehéntúró (házi túró)
- 3+1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 1-2 ek tejföl
- 2 dl tej
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 tk vanília kivonat
- 1 ek étkezési keményítő
- 2 csapott ek búzadara
- 1 csipet só
Elkészítése:
Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.
A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát és a keményítőt. Habverővel jó alaposan kikeverjük fehéredésig.
Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vanília pudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, lisztezett munkalapon tepsi méretűre (25×35) nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe.
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral és egy csipet sóval.
Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és villával egyenletesen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









