Túrós pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg sima liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 ek tejföl
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1 kg félzsíros tehéntúró (házi túró)
- 3+1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1-2 ek tejföl
- 2 dl tej
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 tk vanília kivonat
- 1 ek étkezési keményítő
- 2 csapott ek búzadara
- 1 csipet só
Elkészítése:
Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.
A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát és a keményítőt. Habverővel jó alaposan kikeverjük fehéredésig.
Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vanília pudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, lisztezett munkalapon tepsi méretűre (25×35) nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe.
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral és egy csipet sóval.
Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és villával egyenletesen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.