Túrós pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 cs szárított élesztő
- 1 dl langyos tej
- 15 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 75 dkg tehéntúró
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek búzadara
- 1 csapott ek finomliszt
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához lisztet a cukorral, sóval, élesztővel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a puha vajat. Végül a tejjel jól összegyúrjuk az egészet. Jó nyújtható tésztát kell kapnunk.
A tésztát elfelezzük. Az egy felét egy 22*33 cm-es tepsi méretére nyújtjuk. A tepsibe sütőpaprírt teszünk és beleterítjük a kinyújtott lapot.
Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre felverjük.
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, a citrom reszelt héját és a mazsolát is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
A tepsiben várakozó lapon egyenletesen elsimítjuk a túrós tölteléket, majd kinyújtjuk a másik lapot is és befedjük vele. Villával több helyen, a tepsi aljáig jól megszurkáljuk az egészet. Felvert tojással lekenjük a tetejét és 1 órát hagyjuk kelni.
Miután megkelt a tészta, 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, akkor szeleteljük és kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »