Túrós pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 cs szárított élesztő
- 1 dl langyos tej
- 15 dkg vaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 75 dkg tehéntúró
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek búzadara
- 1 csapott ek finomliszt
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához lisztet a cukorral, sóval, élesztővel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a puha vajat. Végül a tejjel jól összegyúrjuk az egészet. Jó nyújtható tésztát kell kapnunk.
A tésztát elfelezzük. Az egy felét egy 22*33 cm-es tepsi méretére nyújtjuk. A tepsibe sütőpaprírt teszünk és beleterítjük a kinyújtott lapot.
Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre felverjük.
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, a citrom reszelt héját és a mazsolát is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
A tepsiben várakozó lapon egyenletesen elsimítjuk a túrós tölteléket, majd kinyújtjuk a másik lapot is és befedjük vele. Villával több helyen, a tepsi aljáig jól megszurkáljuk az egészet. Felvert tojással lekenjük a tetejét és 1 órát hagyjuk kelni.
Miután megkelt a tészta, 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, akkor szeleteljük és kínáljuk.