Túrós pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 cs szárított élesztő
- 1 dl langyos tej
- 15 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 75 dkg tehéntúró
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek búzadara
- 1 csapott ek finomliszt
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához lisztet a cukorral, sóval, élesztővel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a puha vajat. Végül a tejjel jól összegyúrjuk az egészet. Jó nyújtható tésztát kell kapnunk.
A tésztát elfelezzük. Az egy felét egy 22*33 cm-es tepsi méretére nyújtjuk. A tepsibe sütőpaprírt teszünk és beleterítjük a kinyújtott lapot.
Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre felverjük.
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, a citrom reszelt héját és a mazsolát is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
A tepsiben várakozó lapon egyenletesen elsimítjuk a túrós tölteléket, majd kinyújtjuk a másik lapot is és befedjük vele. Villával több helyen, a tepsi aljáig jól megszurkáljuk az egészet. Felvert tojással lekenjük a tetejét és 1 órát hagyjuk kelni.
Miután megkelt a tészta, 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, akkor szeleteljük és kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »