Túrós lepény szilvával recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csipet só
- 30 dkg margarin
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl tej
A töltelékhez:
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kg túró
- 4 ek porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 kg szilva
- 4 ek porcukor
- 2 ek fűszerkeverék, vagy fahéj
A fűszerkeverék összetétele:
- 2 rész fahéj
- 2 rész gyömbér
- 1 rész szegfűszeg
- 1/2 rész szerecsendió
- 1/2 rész szegfűbors
- 1/2 rész zöld kardamom mag
Elkészítése:
A szilvát megmosom, kimagozom és felezem.
A tésztához a lisztet elkeverem a sóval, sütőporral és kristálycukorral, majd elmorzsolom a margarinnal, végül 2 tojássárgájával és tejjel összegyúrom.
Egy 38×30 cm tepsi aljára nyomkodom. A szilvákat a vágott felükkel felfelé a tésztára rakom. A fűszerkeverék felét elkeverem 4 ek porcukorral és megszórom a vele a tésztára sorakoztatott szilvákat.
200 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütöm.
A töltelékhez összekeverem a hozzávalókat és a maradék fűszerkeveréket, hozzáadom a tojás fehérjéből felvert habot, és az elősütött tésztára kenem.
Visszateszem a sütőbe és 200 fokon addig sütöm, amíg a teteje arany színű lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.