Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós krémes sütés nélkül recept

Túrós krémes sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 evőkanál rum
    • kevés tej

    Túrós krém:

    • 50 dkg túró
    • 20 dkg porcukor
    • 4 dl habtejszín
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1/2 csomag zselatinfix
    • 2 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma

    Vaníliás krém:

    • 3 csomag vaníliás krémpor
    • 8 dl tej

    Tejszín:

    • 4 dl habtejszín
    • 5 dkg porcukor
    • 1/2 csomag zselatinfix

    Díszítés:

    • 5 dkg cukrozott kakaópor vagy reszelt csokoládé

    Elkészítése:

    A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen).

    Egy nagyobb (25*35cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.

    A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel, amihez, miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.

    A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rá simítjuk a túrókrémre.

    A habtejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.

    A tetejére cukrozott kakaóport (instant) vagy reszelt csokoládét szórunk.

    Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá