Túrós krémes sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • kevés tej

Túrós krém:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1/2 csomag zselatinfix
  • 2 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma

Vaníliás krém:

  • 3 csomag vaníliás krémpor
  • 8 dl tej

Tejszín:

  • 4 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 csomag zselatinfix

Díszítés:

  • 5 dkg cukrozott kakaópor vagy reszelt csokoládé

Elkészítése:

A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen).

Egy nagyobb (25*35cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.

A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel, amihez, miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.

A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rá simítjuk a túrókrémre.

A habtejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.

A tetejére cukrozott kakaóport (instant) vagy reszelt csokoládét szórunk.

Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.