Hozzávalók:
Tészta:
Túrós krém:
Vaníliás krém:
Tejszín:
Díszítés:
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen).
Egy nagyobb (25*35cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel, amihez, miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.
A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rá simítjuk a túrókrémre.
A habtejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.
A tetejére cukrozott kakaóport (instant) vagy reszelt csokoládét szórunk.
Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.