Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu újragondolva recept

Túrós batyu újragondolva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 450 g finomliszt
    • 20 g friss vagy 6 g szárított élesztő
    • egy nagy csipet só
    • 55 g cukor
    • 65 g puha vaj vagy margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tejföl
    • 1 üvegcse vaníliaaroma
    • 170 ml tej

    Túrótöltelék:

    • 250 g túró
    • 35 g cukor
    • 35 g vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tejföl
    • mazsola ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon begyúrtam a kelttésztát és letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztettem.

    A megkelt tésztát kinyújtottam téglalap alakúra és csíkokra vágtam.

    A habroló formára tekertem a 2 cm széles tészta csíkokat, majd kisütöttem 180 fokos sütőben és kihűtöttem.

    A túrós tölteléket összekevertem, majd habzsák segítségével a formába töltöttem. 140 fokon, kb 8 percre visszahelyeztem a sütőbe, hogy a töltelék összeálljon.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá