Túrós batyu újragondolva recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 450 g finomliszt
- 20 g friss vagy 6 g szárított élesztő
- egy nagy csipet só
- 55 g cukor
- 65 g puha vaj vagy margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
- 1 üvegcse vaníliaaroma
- 170 ml tej
Túrótöltelék:
- 250 g túró
- 35 g cukor
- 35 g vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
- mazsola ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon begyúrtam a kelttésztát és letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztettem.
A megkelt tésztát kinyújtottam téglalap alakúra és csíkokra vágtam.
A habroló formára tekertem a 2 cm széles tészta csíkokat, majd kisütöttem 180 fokos sütőben és kihűtöttem.
A túrós tölteléket összekevertem, majd habzsák segítségével a formába töltöttem. 140 fokon, kb 8 percre visszahelyeztem a sütőbe, hogy a töltelék összeálljon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.