Túrós batyu újragondolva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 450 g finomliszt
- 20 g friss vagy 6 g szárított élesztő
- egy nagy csipet só
- 55 g cukor
- 65 g puha vaj vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
- 1 üvegcse vaníliaaroma
- 170 ml tej
Túrótöltelék:
- 250 g túró
- 35 g cukor
- 35 g vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
- mazsola ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon begyúrtam a kelttésztát és letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztettem.
A megkelt tésztát kinyújtottam téglalap alakúra és csíkokra vágtam.
A habroló formára tekertem a 2 cm széles tészta csíkokat, majd kisütöttem 180 fokos sütőben és kihűtöttem.
A túrós tölteléket összekevertem, majd habzsák segítségével a formába töltöttem. 140 fokon, kb 8 percre visszahelyeztem a sütőbe, hogy a töltelék összeálljon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »