Túrós batyu újragondolva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 450 g finomliszt
  • 20 g friss vagy 6 g szárított élesztő
  • egy nagy csipet só
  • 55 g cukor
  • 65 g puha vaj vagy margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • 1 üvegcse vaníliaaroma
  • 170 ml tej

Túrótöltelék:

  • 250 g túró
  • 35 g cukor
  • 35 g vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • mazsola ízlés szerint

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon begyúrtam a kelttésztát és letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztettem.

A megkelt tésztát kinyújtottam téglalap alakúra és csíkokra vágtam.

A habroló formára tekertem a 2 cm széles tészta csíkokat, majd kisütöttem 180 fokos sütőben és kihűtöttem.

A túrós tölteléket összekevertem, majd habzsák segítségével a formába töltöttem. 140 fokon, kb 8 percre visszahelyeztem a sütőbe, hogy a töltelék összeálljon.

Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️