Túrókocka recept

Hozzávalók egy gáztepsihez:
A tésztához:
- 50 dkg rizsliszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg cukor vagy eritrit
- 1 cs sütőpor
- kb 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 1 kg túró
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- kb 6 ek cukor vagy eritrit (ízlés szerint)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és reszelt héjacitrom
- mazsola (opcionális)
- 4 ek kukoricadara (rizsdara)
Tetejére:
- porcukor vagy pyírfaporcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hagyjuk pihenni, ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, úgy keverjük a túrós masszába.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és nagy gáztepsibe fektetjük, ezen elegyengetjük a túrós tölteléket. Kinyújtjuk a másik lapot is és a túrótöltelék tetejére borítjuk.
Megszurkáljuk és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ha langyosra hűlt megszórjuk porcukorral és kockára szelve kínáljuk.
Tipp:
Az év bármely szakában megállja a helyét a vasárnapi asztalon, így akár karácsonykor is. Gluténmentes!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »