Túró rudi tekercs recept

Hozzávalók egy gáztepsihez:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg finomliszt
- 1 tk vanília kivonat
Töltelék:
- 15 dkg mascarpone
- 15 dkg túró
- 1 dl hideg habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 kezeletlen citrom héja
- 5 dkg étcsokoládé
- 2,5 dkg vaj
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét és addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz.
A sárgáját a maradék porcukorral és a vaníliával szintén szép habosra verjük. Több részletben hozzáforgatjuk a fehérjehabot. Végül beleszitáljuk a lisztet és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű gáztepsire simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 perc alatt készre sütjük.
Ahogy elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába csavarjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük a tejszínt.
A mascarponét kikeverjük a túróval, a maradék porcukorral, a finomra reszelt citromhéjjal és a vaníliával. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot.
A kihűlt piskótát kitekerjük, elsimítjuk rajta a krémet, végül visszagöngyölítjük.
A tekercset lecsorgatjuk a vaj és a csokoládé összeolvasztott elegyével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »