Túró Rudi szelet recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dkg kakaó
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Hozzávalók a krémhez
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- 2 dl habtejszín
- 1 habfixáló
- 50 dkg túró
- 1,5 dl tejföl
- 10 g zselatin
- 1 dl víz
Elkészítése:
Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd ehhez keverem adagonként a kakaót. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitálom a kakaós alaphoz.
Kivajazom a tepsit, megszórom kenyérmorzsával, majd egyenletesen elosztom benne a süteménytésztát. 150 fokon 15 perc alatt készre sütöm.
Egy keverőtálba öntöm a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a citrom lereszelt héját és a levét és az egészet simára keverem. A zselatint felforralt vízbe keverem és készre főzöm. Amikor a zselatin kihűlt, a túrós krémhez keverem és jól eldolgozom.
A tejszínt felverem robotgéppel, hozzáadom a habfixálót, így kemény habot kapok. Ezt is beleforgatom a túrós krémbe. Az így elkészült krémet a piskóta tetejére terítem, majd az egészet leöntöm csokimázzal.
Amint a csokimáz kemény, szeletekre vágom a süteményt.
Tipp:
A receptet Adrienntől kaptam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »