Túró Rudi szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 db tojás

Hozzávalók a krémhez

  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 dl habtejszín
  • 1 habfixáló
  • 50 dkg túró
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 g zselatin
  • 1 dl víz

Elkészítése:

Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd ehhez keverem adagonként a kakaót. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitálom a kakaós alaphoz.

Kivajazom a tepsit, megszórom kenyérmorzsával, majd egyenletesen elosztom benne a süteménytésztát. 150 fokon 15 perc alatt készre sütöm.

Egy keverőtálba öntöm a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a citrom lereszelt héját és a levét és az egészet simára keverem. A zselatint felforralt vízbe keverem és készre főzöm. Amikor a zselatin kihűlt, a túrós krémhez keverem és jól eldolgozom.

A tejszínt felverem robotgéppel, hozzáadom a habfixálót, így kemény habot kapok. Ezt is beleforgatom a túrós krémbe. Az így elkészült krémet a piskóta tetejére terítem, majd az egészet leöntöm csokimázzal.

Amint a csokimáz kemény, szeletekre vágom a süteményt.

Tipp:

A receptet Adrienntől kaptam.