Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró rudi pite recept

Túró rudi pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs barna linzertészta csokoládédarabokkal (akár sajtát tésztát is gyúrhatunk)

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 1,5 dl tejföl (20 %-os)
    • 15 dkg porcukor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1/2 citrom leve
    • 15 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • 1 dl habtejszín

    Csokoládé ganachehoz:

    • 10 dkg csokoládé (nálam 70 %-os)
    • diónyi vaj
    • 1 dl habtejszín
    • 4 db túró rudi

    Elkészítése:

    A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát és villával több helyen böködjük meg (Én akkorára nyújtottam ki mint a piteforma alja, majd kézzel nyomkodtam az oldalára a tésztát).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 25 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem).

    A túrót villával nyomkodjuk össze, ezután adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a túrós keverékhez és szintén keverjük alaposan össze.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrós keverékhez és óvatosan keverjük össze.

    Az elkészült túrós tölteléket egyenletesen kanalazzuk bele a teljesen kihűlt pitetésztába, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

    A csokoládét tördeljük apró darabokra. A Túró Rudit vágjuk fel ízlés szerinti darabokra.

    A habtejszínhez adjuk hozzá a vajat, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és keverjük simára.

    Vegyük ki a hűtőből a pitét, egyenletesen öntsük rá a csokoládét, majd ízlés szerint díszítsük a feldarabolt Túró Rudival.

    Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

    Tipp:

    Tálalás előtt legalább egy fél órával vegyük ki a pitét a hűtőből, hogy ne legyen vad hideg, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá