Túró rudi pite recept

Hozzávalók:
- 1 cs barna linzertészta csokoládédarabokkal (akár sajtát tésztát is gyúrhatunk)
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1,5 dl tejföl (20 %-os)
- 15 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 15 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- 1 dl habtejszín
Csokoládé ganachehoz:
- 10 dkg csokoládé (nálam 70 %-os)
- diónyi vaj
- 1 dl habtejszín
- 4 db túró rudi
Elkészítése:
A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát és villával több helyen böködjük meg (Én akkorára nyújtottam ki mint a piteforma alja, majd kézzel nyomkodtam az oldalára a tésztát).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 25 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem).
A túrót villával nyomkodjuk össze, ezután adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a túrós keverékhez és szintén keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrós keverékhez és óvatosan keverjük össze.
Az elkészült túrós tölteléket egyenletesen kanalazzuk bele a teljesen kihűlt pitetésztába, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A csokoládét tördeljük apró darabokra. A Túró Rudit vágjuk fel ízlés szerinti darabokra.
A habtejszínhez adjuk hozzá a vajat, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és keverjük simára.
Vegyük ki a hűtőből a pitét, egyenletesen öntsük rá a csokoládét, majd ízlés szerint díszítsük a feldarabolt Túró Rudival.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Tipp:
Tálalás előtt legalább egy fél órával vegyük ki a pitét a hűtőből, hogy ne legyen vad hideg, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »