Túró rudi pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs barna linzertészta csokoládédarabokkal (akár sajtát tésztát is gyúrhatunk)

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1,5 dl tejföl (20 %-os)
  • 15 dkg porcukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 15 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
  • 1 dl habtejszín

Csokoládé ganachehoz:

  • 10 dkg csokoládé (nálam 70 %-os)
  • diónyi vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 4 db túró rudi

Elkészítése:

A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani.

A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát és villával több helyen böködjük meg (Én akkorára nyújtottam ki mint a piteforma alja, majd kézzel nyomkodtam az oldalára a tésztát).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 25 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem).

A túrót villával nyomkodjuk össze, ezután adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a túrós keverékhez és szintén keverjük alaposan össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrós keverékhez és óvatosan keverjük össze.

Az elkészült túrós tölteléket egyenletesen kanalazzuk bele a teljesen kihűlt pitetésztába, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A csokoládét tördeljük apró darabokra. A Túró Rudit vágjuk fel ízlés szerinti darabokra.

A habtejszínhez adjuk hozzá a vajat, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és keverjük simára.

Vegyük ki a hűtőből a pitét, egyenletesen öntsük rá a csokoládét, majd ízlés szerint díszítsük a feldarabolt Túró Rudival.

Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Tipp:

Tálalás előtt legalább egy fél órával vegyük ki a pitét a hűtőből, hogy ne legyen vad hideg, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.