Tiramisu házi piskótával recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 27 dkg cukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 dl víz (meleg)
- 27 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet szódabikarbóna
- 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
- 1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
Krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 10 ml brandy (cherry)
- 2 dl feketekávé (a piskóta locsolásához)
- 1 ek cukrozatlan kakaópor (a szóráshoz)
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgákat, cukrot, olajat és a meleg vizet összekeverjük.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk az olajos részbe.
Zsírozott, lisztezett nagy gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.
Mikor kész, elfelezzük. Egyik felét egy piskóta hosszúságú, mélyebb tálba vagy tepsibe tesszük és meglocsoljuk feketekávéval.
A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. A 3 tojássárgákat elkeverjük a porcukorral és a brandyvel. Apránként a krémsajthoz adagolva simára keverjük. Miután kemény habbá vertük a tojásfehérjét, ezt is óvatosan hozzáadagoljuk.
A felét rákenjük a meglocsotl tésztára, majd a másik fél piskótát is (azt a felét amelyiket alulra szánunk) meglocsoljuk kávéval, majd ráfektetjük a krém tetejére. A maradék krémmel díszítjük a tésztánk tetejét. Kakaóport szitálunk rá.
Hűtőbe tesszük összeérni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »