Teljes kiőrlésű házi kenyér recept
Hozzávalók:
- 4,2 dl víz
- 2 tk só
- 2 ek cukor
- 3 ek olaj
- 5 g szárított élesztő
- 300 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 200 g finomliszt
- 200 g graham liszt
Elkészítése:
Az összes hozzávalót a kenyérsütő gépbe öntjük, majd a teljes kiőrlésű kenyérsütésre való programot választjuk.
A dagasztás és kelesztés időtartama kb 2,5 óra, míg a sütés 1 órát tart.
Gép nélkül is elkészíthető, a fenti forrendben egy tálba tesszük a hozzávalókat és összegyúrjuk, majd lefedve keleszjük. Kelesztés után kissé átgyúrjuk, formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük és újra kelesztjük.
A sütőt 230 fokra előmelegítjük, majd betoljuk a tetejével lefedett jénait és 30 percig sütjük a kenyeret. Levesszük 30 perc után a tetejét, mérsékeljük a hőfokot 200-ra és még 15 percig sütjük.
Tipp:
Teljesen természetes anyagokból készül, így nem tartalmaz mesterséges anyagokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









