Teljes kiőrlésű házi kenyér recept
Hozzávalók:
- 4,2 dl víz
- 2 tk só
- 2 ek cukor
- 3 ek olaj
- 5 g szárított élesztő
- 300 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 200 g finomliszt
- 200 g graham liszt
Elkészítése:
Az összes hozzávalót a kenyérsütő gépbe öntjük, majd a teljes kiőrlésű kenyérsütésre való programot választjuk.
A dagasztás és kelesztés időtartama kb 2,5 óra, míg a sütés 1 órát tart.
Gép nélkül is elkészíthető, a fenti forrendben egy tálba tesszük a hozzávalókat és összegyúrjuk, majd lefedve keleszjük. Kelesztés után kissé átgyúrjuk, formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük és újra kelesztjük.
A sütőt 230 fokra előmelegítjük, majd betoljuk a tetejével lefedett jénait és 30 percig sütjük a kenyeret. Levesszük 30 perc után a tetejét, mérsékeljük a hőfokot 200-ra és még 15 percig sütjük.
Tipp:
Teljesen természetes anyagokból készül, így nem tartalmaz mesterséges anyagokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









