Teljes kiőrlésű házi kenyér recept

Hozzávalók:
- 4,2 dl víz
- 2 tk só
- 2 ek cukor
- 3 ek olaj
- 5 g szárított élesztő
- 300 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 200 g finomliszt
- 200 g graham liszt
Elkészítése:
Az összes hozzávalót a kenyérsütő gépbe öntjük, majd a teljes kiőrlésű kenyérsütésre való programot választjuk.
A dagasztás és kelesztés időtartama kb 2,5 óra, míg a sütés 1 órát tart.
Gép nélkül is elkészíthető, a fenti forrendben egy tálba tesszük a hozzávalókat és összegyúrjuk, majd lefedve keleszjük. Kelesztés után kissé átgyúrjuk, formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük és újra kelesztjük.
A sütőt 230 fokra előmelegítjük, majd betoljuk a tetejével lefedett jénait és 30 percig sütjük a kenyeret. Levesszük 30 perc után a tetejét, mérsékeljük a hőfokot 200-ra és még 15 percig sütjük.
Tipp:
Teljesen természetes anyagokból készül, így nem tartalmaz mesterséges anyagokat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »