Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-joghurtos szelet recept

Tejszínes-joghurtos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt (ebből 3 kanál lehet rétes liszt)
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 sütőpor
    • csipet só

    Tejszínes-Joghurthoz:

    • 1,5 dl langyos víz
    • 1 csomag zselatin
    • 3-4 evőkanál cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 3 db joghurt (lehet natúr vagy épp olyan amilyen gyümölccsel díszítjük majd)

     

    Tetejére

    • egy csomag piros tortazselé
    • gyümölcs

    Elkészítése:

    A piskótát szokásos módon megsütjük, hagyjuk kihűlni.  Közben 1,5 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint és kis lángon felfőzzük. Mikor levettük a tűzről akkor belekeverünk 3-4 evőkanál kristálycukrot.

    Egy edényben simára kavarjuk a joghurtot és egy másikban keményre verjük a tejszínt.  Amikor a zselatin már langyos akkor állandó keveréssel hozzá adjuk a joghurthoz, mikor már jól elkevertük benne akkor hozzá adjuk a kemény tejszínt is. Jól összedolgozzuk., hogy egyenletes legyen.

    A tejszínes-joghurtot a pikótára simítjuk, majd a tetejét megpakoljuk tetszőlegesen gyümölcsökkel.  Kis időre jó hűtőbe tenni, hogy megdermedjen, majd vonjuk be tortazselével.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá