Hozzávalók:
Piskótához:
Tejszínes-Joghurthoz:
Tetejére
Elkészítése:
A piskótát szokásos módon megsütjük, hagyjuk kihűlni. Közben 1,5 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint és kis lángon felfőzzük. Mikor levettük a tűzről akkor belekeverünk 3-4 evőkanál kristálycukrot.
Egy edényben simára kavarjuk a joghurtot és egy másikban keményre verjük a tejszínt. Amikor a zselatin már langyos akkor állandó keveréssel hozzá adjuk a joghurthoz, mikor már jól elkevertük benne akkor hozzá adjuk a kemény tejszínt is. Jól összedolgozzuk., hogy egyenletes legyen.
A tejszínes-joghurtot a pikótára simítjuk, majd a tetejét megpakoljuk tetszőlegesen gyümölcsökkel. Kis időre jó hűtőbe tenni, hogy megdermedjen, majd vonjuk be tortazselével.