Tejszínes-joghurtos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt (ebből 3 kanál lehet rétes liszt)
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • csipet só

Tejszínes-Joghurthoz:

  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 csomag zselatin
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 3 db joghurt (lehet natúr vagy épp olyan amilyen gyümölccsel díszítjük majd)

 

Tetejére

  • egy csomag piros tortazselé
  • gyümölcs

Elkészítése:

A piskótát szokásos módon megsütjük, hagyjuk kihűlni.  Közben 1,5 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint és kis lángon felfőzzük. Mikor levettük a tűzről akkor belekeverünk 3-4 evőkanál kristálycukrot.

Egy edényben simára kavarjuk a joghurtot és egy másikban keményre verjük a tejszínt.  Amikor a zselatin már langyos akkor állandó keveréssel hozzá adjuk a joghurthoz, mikor már jól elkevertük benne akkor hozzá adjuk a kemény tejszínt is. Jól összedolgozzuk., hogy egyenletes legyen.

A tejszínes-joghurtot a pikótára simítjuk, majd a tetejét megpakoljuk tetszőlegesen gyümölcsökkel.  Kis időre jó hűtőbe tenni, hogy megdermedjen, majd vonjuk be tortazselével.