Tejszínes eperjoghurtos szelet recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 25 dkg porcukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 ek forró víz
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 250g epres joghurt (2 doboz)
- 5 dl habtejszín
A sütemény bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tojsáfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, a citrom reszelt héját és levét, valamit 4 ek forró vizet.
Jól kidolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos liszet.
Egy 25×39 cm-es tepsis sütőpapaírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztamasszát és elsimítjuk.
Előmlegített sütőben 180 fokon aranyságrára sütjük. (kb 25 perc).
A kihűlt tésztát kettévágjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurttal tovább keverjük. Egy finom, könnyű, masszív krém lesz a végeredmény.
A krémet az alsó lapra halmozzuk, majd egyenletetsen elsimítjuk és a másik lappal befedjük.
A csokit étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd csomómentesre keverjük és bevonjuk vele a süteményt.
Színes dekorcukorral díszítjük.