Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes eperjoghurtos szelet recept

Tejszínes eperjoghurtos szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 25 dkg porcukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db citrom héja és leve
    • 20 dkg liszt
    • 4 ek forró víz
    • 1 cs sütőpor

    A krémhez:

    • 250g epres joghurt (2 doboz)
    • 5 dl habtejszín

    A sütemény bevonáshoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojsáfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, a citrom reszelt héját és levét, valamit 4 ek forró vizet.

    Jól kidolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos liszet.

    Egy 25×39 cm-es tepsis sütőpapaírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztamasszát és elsimítjuk.

    Előmlegített sütőben 180 fokon aranyságrára sütjük. (kb 25 perc).

    A kihűlt tésztát kettévágjuk.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurttal tovább keverjük. Egy finom, könnyű, masszív krém lesz a végeredmény.

    A krémet az alsó lapra halmozzuk, majd egyenletetsen elsimítjuk és a másik lappal befedjük.

    A csokit étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd csomómentesre keverjük és bevonjuk vele a süteményt.

    Színes dekorcukorral díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá