Tejszínes eperjoghurtos szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tejszínes eperjoghurtos szelet

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 25 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 db citrom héja és leve
  • 20 dkg liszt
  • 4 ek forró víz
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:

  • 250g epres joghurt (2 doboz)
  • 5 dl habtejszín

A sütemény bevonáshoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tojsáfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, a citrom reszelt héját és levét, valamit 4 ek forró vizet.

Jól kidolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos liszet.

Egy 25×39 cm-es tepsis sütőpapaírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztamasszát és elsimítjuk.

Előmlegített sütőben 180 fokon aranyságrára sütjük. (kb 25 perc).

A kihűlt tésztát kettévágjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurttal tovább keverjük. Egy finom, könnyű, masszív krém lesz a végeredmény.

A krémet az alsó lapra halmozzuk, majd egyenletetsen elsimítjuk és a másik lappal befedjük.

A csokit étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd csomómentesre keverjük és bevonjuk vele a süteményt.

Színes dekorcukorral díszítjük.