Tejszelet cukormentesen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A piskótához :
- 5 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 70 g teljes kiőrlésű liszt
- 30 g búza finomliszt
- 15 g cukrozatlan kakaópor
- 80 g cukornak megfelelő édesítő
- 1 evőkanál étolaj
A krémhez:
- 3 dl tej (vagy 150 ml víz 150 ml habtejszín)
- 10 dkg cukornak megfelelő édesítő
- 25 g zselatin (por)
- vaníliaaroma vagy paszta
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A krém elkészítésével kezdünk. Az édesítőt és a tejet egy edénybe mérjük, majd beleszórjuk a zselatint és hagyjuk kb 10 percig dagadni, majd alacsony lángon felolvasztjuk. Fontos, hogy ne forraljuk, majd hagyjuk kihűlni, de még azelőtt használjuk fel, mielőtt a zselatin megkötne. Ha véletlenül mégis megkötött idő közben, akkor csak egyszerűen melegítsünk rá kicsit.
A liszteket elkeverjük a kakaóporral.
Az egész tojásokat az édesítővel és egy csipet sóval tejföl sűrűségű masszává verjük kb 10-12 perc alatt magas fokozaton, közben az olajat is belekeverjük.
Egy szita segítségével a tojásokhoz szitáljuk a száraz hozzávalókat, majd egy habverővel, kézzel óvatosan beleforgatjuk úgy, hogy a habot ne törjük össze.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 10-12 perc alatt megsütjük a lapot. Rácson kihűtjük.
A krémhez a nagyon-nagyon behűtött tejszínt kezdjük el felverni a vaníliával, majd félidőben óvatosan csogatssuk hozzá a kihűlt, de még folyékony zselatinos tejet és az egészet verjük stabil krémmé.
A piskótát vágjuk függőlegesen két lapba. Az egyik lapot tegyük egy tálcára, majd tegyünk köré állítható sütikeretet. A krémet egyenletesen kenjük el a lapon, majd fedjük be a másikkal. Dermedésig tegyük hűtőbe, majd szeletelve tálaljuk.
Én 16 szeletre tudtam vágni. Legközelebb kevés csokit is teszek a tetejére.