Tejfölös-pudingos sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 0,5 liter tej
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 0,5 liter tejföl (20 %-os)
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A krémhez a pudingporokat megfőzzük a cukorral a tejben, majd hűlni hagyjuk. A már kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzádolgozzuk a tejfölt és a vaníliás cukrot.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Egy 22*32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és az egyik kinyújtott lapot beletesszük.
A krémet a tepsiben lévő tésztára kenjük. Rátesszük a másik kinyújtott tésztát és megsütjük (közepes hőmérsékleten-hőlégkeveréssel, 160 fokon kb 25 perc alatt).
Teljesen kihűlve szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »