Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-pudingos sütemény recept

Tejfölös-pudingos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 0,5 liter tej
    • 20 dkg cukor
    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 0,5 liter tejföl (20 %-os)
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A krémhez a pudingporokat megfőzzük a cukorral a tejben, majd hűlni hagyjuk. A már kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzádolgozzuk a tejfölt és a vaníliás cukrot.

    A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Egy 22*32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és az egyik kinyújtott lapot beletesszük.

    A krémet a tepsiben lévő tésztára kenjük. Rátesszük a másik kinyújtott tésztát és megsütjük (közepes hőmérsékleten-hőlégkeveréssel, 160 fokon kb 25 perc alatt).

    Teljesen kihűlve szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá