Tejfölös-pudingos sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 0,5 liter tej
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 0,5 liter tejföl (20 %-os)
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A krémhez a pudingporokat megfőzzük a cukorral a tejben, majd hűlni hagyjuk. A már kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzádolgozzuk a tejfölt és a vaníliás cukrot.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Egy 22*32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és az egyik kinyújtott lapot beletesszük.
A krémet a tepsiben lévő tésztára kenjük. Rátesszük a másik kinyújtott tésztát és megsütjük (közepes hőmérsékleten-hőlégkeveréssel, 160 fokon kb 25 perc alatt).
Teljesen kihűlve szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »