Tejfölös-pudingos sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 0,5 liter tej
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 0,5 liter tejföl (20 %-os)
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A krémhez a pudingporokat megfőzzük a cukorral a tejben, majd hűlni hagyjuk. A már kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzádolgozzuk a tejfölt és a vaníliás cukrot.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Egy 22*32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és az egyik kinyújtott lapot beletesszük.
A krémet a tepsiben lévő tésztára kenjük. Rátesszük a másik kinyújtott tésztát és megsütjük (közepes hőmérsékleten-hőlégkeveréssel, 160 fokon kb 25 perc alatt).
Teljesen kihűlve szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »