Tejfölös-pudingos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor

Krém:

  • 0,5 liter tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 0,5 liter tejföl (20 %-os)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A krémhez a pudingporokat megfőzzük a cukorral a tejben, majd hűlni hagyjuk. A már kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzádolgozzuk a tejfölt és a vaníliás cukrot.

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Egy 22*32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és az egyik kinyújtott lapot beletesszük.

A krémet a tepsiben lévő tésztára kenjük. Rátesszük a másik kinyújtott tésztát és megsütjük (közepes hőmérsékleten-hőlégkeveréssel, 160 fokon kb 25 perc alatt).

Teljesen kihűlve szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.