Tejfölkrémes szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g darált háztartási keksz
- 250 g margarin
- 2 dl tej
- 200 g cukor
- 3 ek kakaópor
Krém:
- 5 dl tejföl
- 5 ek liszt
- 150 g porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g margarin
- 1 vaníliarúd
Máz:
- 5 ek olaj
- 100 g ét tortabevonó
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a darált kekszet és a kakaóport. Eközben a margarint, a tejet és a cukrot addig melegítjük a tűzhelyen, amíg a cukor teljesen elolvad.
A meleg tejet a kekszhez öntjük, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. A tepsi méretétől függ a tészta vastagsága.
A krém elkészítése:
A tejfölt, a lisztet és a tojásokat egy edényben összekeverjük, majd tűz fölött sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
A margarint a cukorral, a vaníliarúd belsejével habosra keverjük. A kihűlt krémmel jól kikeverjük és egyenletesen a hűtőből kivett tésztára kenjük.
A máz elkészítése:
Az 5 evőkanál olajat lassú tűzön felmelegítjük (nem kell, hogy forrjon, csak meleg legyen). Beletesszük a szoba hőmérsékletű tortabevonót (ha túl hideg, visszahűti az olajat), majd addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad a csokoládé.
Az olvadt tortabevonót óvatosan a sütemény tetejére öntjük, majd óvatos mozdulatokkal teljesen beborítjuk vele azt. Tegyük hűtőbe, hogy a máz megdermedjen.
Tipp:
A krémbe eredetileg sokkal több cukrot kell tenni (250 g), de véleményem szerint úgy túl édes.
A tejfölkrémes szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 29 g