Tejbegrízes krémmel töltött mézes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 50 dkg finomliszt
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
Főzött tejbegrízes krém:
- 4 dl tej
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál búzadara
- 4 ek porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 csepp vaníliaaroma
Csokimáz:
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 csapott teáskanál étolaj
- díszítő cukor
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát három részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk (A/4 méretű) őket és egyesével kisütjük tepsi hátán a lapokat. 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
A kisült lapokat tálcára helyezzük és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet, majd a mázat.
A finomlisztet, a búzadrát, a porcukrot és a vaníliaaromát összekeverjük. Ezután a tejet lassan hozzáadjuk és csomómentesre kavarjuk. Ezután a krémet megfőzzük, majd kihűtjük.
Akihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozuzuk a margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz. A kihűlt lapokat megtöltjük a kihűlt, főzött krémmel.
Az étcsokoládét apró darabokra törjük, hozzáadjuk az étolajat és vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét, ezután színes dekorcukorral díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »