Diós vagy kókuszos kiflik recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg szobahőmérsékletű margarin vagy vaj
- 25 dkg darált dió ha kókuszosat szeretnél, akkor a dió helyett 25 dkg kókuszreszelék
- 50 dkg porcukor
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
Mátogatáshoz (el is maradhat):
- kb 10 dkg csokoládé
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A lisztbe belekeverjük a diót vagy kókuszreszeléket, a porcukrot és a szódabikarbónát, valamint a sót. Utána adjuk hozzá a margarint vagy vajat, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát.
Elővesszük a formákat, majd a tésztából kisebb adagokat nyomkodunk bele (fontos: jól legyen belenyomkodva, mert így fog a mintája lászódni), hogy a forma kb 3/4-ét töltse ki, mert sütés közben még nőni fog.
A megtöltött formákat egy tepsibe tesszük. A sütiket 170 fokon kb 15 percig sütjük. Akkor jó, mikor a széle kezd kissé barnulni.
Ekkor kivesszük a sötőből a tepsit és hagyjuk a formákban teljesen kihűlni a sütiket. Amikor kihűltek, akkor egyet kocogtatunk rajta és szépen kijön a formából.
Ha szeretnénk, akkor a kiflik végeit olvasztott csokiba márthatjuk.
Tipp:
A formákat nem kell kikenni semmivel! Csak a tésztát belenyomkodni a tiszta formákba. Sütés után szépen ki fog belőle jönni!
Ebből az adagból kb 80 kifli lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »