Diós vagy kókuszos kiflik recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg szobahőmérsékletű margarin vagy vaj
- 25 dkg darált dió ha kókuszosat szeretnél, akkor a dió helyett 25 dkg kókuszreszelék
- 50 dkg porcukor
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
Mátogatáshoz (el is maradhat):
- kb 10 dkg csokoládé
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A lisztbe belekeverjük a diót vagy kókuszreszeléket, a porcukrot és a szódabikarbónát, valamint a sót. Utána adjuk hozzá a margarint vagy vajat, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát.
Elővesszük a formákat, majd a tésztából kisebb adagokat nyomkodunk bele (fontos: jól legyen belenyomkodva, mert így fog a mintája lászódni), hogy a forma kb 3/4-ét töltse ki, mert sütés közben még nőni fog.
A megtöltött formákat egy tepsibe tesszük. A sütiket 170 fokon kb 15 percig sütjük. Akkor jó, mikor a széle kezd kissé barnulni.
Ekkor kivesszük a sötőből a tepsit és hagyjuk a formákban teljesen kihűlni a sütiket. Amikor kihűltek, akkor egyet kocogtatunk rajta és szépen kijön a formából.
Ha szeretnénk, akkor a kiflik végeit olvasztott csokiba márthatjuk.
Tipp:
A formákat nem kell kikenni semmivel! Csak a tésztát belenyomkodni a tiszta formákba. Sütés után szépen ki fog belőle jönni!
Ebből az adagból kb 80 kifli lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »