Diós vagy kókuszos kiflik recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg szobahőmérsékletű margarin vagy vaj
- 25 dkg darált dió ha kókuszosat szeretnél, akkor a dió helyett 25 dkg kókuszreszelék
- 50 dkg porcukor
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
Mátogatáshoz (el is maradhat):
- kb 10 dkg csokoládé
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A lisztbe belekeverjük a diót vagy kókuszreszeléket, a porcukrot és a szódabikarbónát, valamint a sót. Utána adjuk hozzá a margarint vagy vajat, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát.
Elővesszük a formákat, majd a tésztából kisebb adagokat nyomkodunk bele (fontos: jól legyen belenyomkodva, mert így fog a mintája lászódni), hogy a forma kb 3/4-ét töltse ki, mert sütés közben még nőni fog.
A megtöltött formákat egy tepsibe tesszük. A sütiket 170 fokon kb 15 percig sütjük. Akkor jó, mikor a széle kezd kissé barnulni.
Ekkor kivesszük a sötőből a tepsit és hagyjuk a formákban teljesen kihűlni a sütiket. Amikor kihűltek, akkor egyet kocogtatunk rajta és szépen kijön a formából.
Ha szeretnénk, akkor a kiflik végeit olvasztott csokiba márthatjuk.
Tipp:
A formákat nem kell kikenni semmivel! Csak a tésztát belenyomkodni a tiszta formákba. Sütés után szépen ki fog belőle jönni!
Ebből az adagból kb 80 kifli lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









