Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós vagy kókuszos kiflik recept

Diós vagy kókuszos kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg szobahőmérsékletű margarin vagy vaj
    • 25 dkg darált dió ha kókuszosat szeretnél, akkor a dió helyett 25 dkg kókuszreszelék
    • 50 dkg porcukor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • csipet só

    Mátogatáshoz (el is maradhat):

    • kb 10 dkg csokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

    A lisztbe belekeverjük a diót vagy kókuszreszeléket, a porcukrot és a szódabikarbónát, valamint a sót. Utána adjuk hozzá a margarint vagy vajat, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát.

    Elővesszük a formákat, majd a tésztából kisebb adagokat nyomkodunk bele (fontos: jól legyen belenyomkodva, mert így fog a mintája lászódni), hogy a forma kb 3/4-ét töltse ki, mert sütés közben még nőni fog.

    A megtöltött formákat egy tepsibe tesszük. A sütiket 170 fokon kb 15 percig sütjük. Akkor jó, mikor a széle kezd kissé barnulni.

    Ekkor kivesszük a sötőből a tepsit és hagyjuk a formákban teljesen kihűlni a sütiket. Amikor kihűltek, akkor egyet kocogtatunk rajta és szépen kijön a formából.

    Ha szeretnénk, akkor a kiflik végeit olvasztott csokiba márthatjuk.

    Tipp:

    A formákat nem kell kikenni semmivel! Csak a tésztát belenyomkodni a tiszta formákba. Sütés után szépen ki fog belőle jönni!

    Ebből az adagból kb 80 kifli lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek