Diós vagy kókuszos kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós vagy kókuszos kiflik

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg szobahőmérsékletű margarin vagy vaj
  • 25 dkg darált dió ha kókuszosat szeretnél, akkor a dió helyett 25 dkg kókuszreszelék
  • 50 dkg porcukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só

Mátogatáshoz (el is maradhat):

  • kb 10 dkg csokoládé

Elkészítése:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A lisztbe belekeverjük a diót vagy kókuszreszeléket, a porcukrot és a szódabikarbónát, valamint a sót. Utána adjuk hozzá a margarint vagy vajat, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát.

Elővesszük a formákat, majd a tésztából kisebb adagokat nyomkodunk bele (fontos: jól legyen belenyomkodva, mert így fog a mintája lászódni), hogy a forma kb 3/4-ét töltse ki, mert sütés közben még nőni fog.

A megtöltött formákat egy tepsibe tesszük. A sütiket 170 fokon kb 15 percig sütjük. Akkor jó, mikor a széle kezd kissé barnulni.

Ekkor kivesszük a sötőből a tepsit és hagyjuk a formákban teljesen kihűlni a sütiket. Amikor kihűltek, akkor egyet kocogtatunk rajta és szépen kijön a formából.

Ha szeretnénk, akkor a kiflik végeit olvasztott csokiba márthatjuk.

Tipp:

A formákat nem kell kikenni semmivel! Csak a tésztát belenyomkodni a tiszta formákba. Sütés után szépen ki fog belőle jönni!

Ebből az adagból kb 80 kifli lesz.