Csokis pöfeteg recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg étcsokoládé felolvasztva
- 19 dkg búza finomliszt
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
- csipet só
- 10 dkg kristálycukor
- 7,5 dkg vaj
- 1 kávéskanál vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml tej
Forgatáshoz:
- kristálycukor
- porcukor
Elkészítése:
A csokit megolvasztjuk.
A vajat és a cukrot kihabosítjuk, beledolgozzuk a tojást, majd a vaníliát, csokit és a tejet. Az egészet egyneművé dolgozzuk.
Beletesszük a lisztet, sütőport, kakaóport és a sót, majd egy fakanállal vagy spatulával összekeverjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg formázhatóvá nem válik a massza.
Előkészítünk két kisebb edényt. Az egyikbe kristálycukrot, a másikba pedig porcukrot teszünk.
A tésztából diónyi gombócokat formázunk, majd először kristálycukorba és utána porcukorba forgatjuk.
Egy tepsire sorakoztatjuk a folyókat, egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben kissé terülni fog. 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen puhának tűnhet, de ahogy hűl, úgy fok megszilárdulni.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »