Csokis pöfeteg recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg étcsokoládé felolvasztva
- 19 dkg búza finomliszt
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
- csipet só
- 10 dkg kristálycukor
- 7,5 dkg vaj
- 1 kávéskanál vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml tej
Forgatáshoz:
- kristálycukor
- porcukor
Elkészítése:
A csokit megolvasztjuk.
A vajat és a cukrot kihabosítjuk, beledolgozzuk a tojást, majd a vaníliát, csokit és a tejet. Az egészet egyneművé dolgozzuk.
Beletesszük a lisztet, sütőport, kakaóport és a sót, majd egy fakanállal vagy spatulával összekeverjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg formázhatóvá nem válik a massza.
Előkészítünk két kisebb edényt. Az egyikbe kristálycukrot, a másikba pedig porcukrot teszünk.
A tésztából diónyi gombócokat formázunk, majd először kristálycukorba és utána porcukorba forgatjuk.
Egy tepsire sorakoztatjuk a folyókat, egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben kissé terülni fog. 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen puhának tűnhet, de ahogy hűl, úgy fok megszilárdulni.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »