Csokis pöfeteg recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg étcsokoládé felolvasztva
- 19 dkg búza finomliszt
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
- csipet só
- 10 dkg kristálycukor
- 7,5 dkg vaj
- 1 kávéskanál vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml tej
Forgatáshoz:
- kristálycukor
- porcukor
Elkészítése:
A csokit megolvasztjuk.
A vajat és a cukrot kihabosítjuk, beledolgozzuk a tojást, majd a vaníliát, csokit és a tejet. Az egészet egyneművé dolgozzuk.
Beletesszük a lisztet, sütőport, kakaóport és a sót, majd egy fakanállal vagy spatulával összekeverjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg formázhatóvá nem válik a massza.
Előkészítünk két kisebb edényt. Az egyikbe kristálycukrot, a másikba pedig porcukrot teszünk.
A tésztából diónyi gombócokat formázunk, majd először kristálycukorba és utána porcukorba forgatjuk.
Egy tepsire sorakoztatjuk a folyókat, egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben kissé terülni fog. 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen puhának tűnhet, de ahogy hűl, úgy fok megszilárdulni.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »