Csokis pöfeteg recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg étcsokoládé felolvasztva
- 19 dkg búza finomliszt
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
- csipet só
- 10 dkg kristálycukor
- 7,5 dkg vaj
- 1 kávéskanál vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml tej
Forgatáshoz:
- kristálycukor
- porcukor
Elkészítése:
A csokit megolvasztjuk.
A vajat és a cukrot kihabosítjuk, beledolgozzuk a tojást, majd a vaníliát, csokit és a tejet. Az egészet egyneművé dolgozzuk.
Beletesszük a lisztet, sütőport, kakaóport és a sót, majd egy fakanállal vagy spatulával összekeverjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg formázhatóvá nem válik a massza.
Előkészítünk két kisebb edényt. Az egyikbe kristálycukrot, a másikba pedig porcukrot teszünk.
A tésztából diónyi gombócokat formázunk, majd először kristálycukorba és utána porcukorba forgatjuk.
Egy tepsire sorakoztatjuk a folyókat, egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben kissé terülni fog. 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen puhának tűnhet, de ahogy hűl, úgy fok megszilárdulni.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »