Hozzávalók:
Tészta:
Forgatáshoz:
Elkészítése:
A csokit megolvasztjuk.
A vajat és a cukrot kihabosítjuk, beledolgozzuk a tojást, majd a vaníliát, csokit és a tejet. Az egészet egyneművé dolgozzuk.
Beletesszük a lisztet, sütőport, kakaóport és a sót, majd egy fakanállal vagy spatulával összekeverjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg formázhatóvá nem válik a massza.
Előkészítünk két kisebb edényt. Az egyikbe kristálycukrot, a másikba pedig porcukrot teszünk.
A tésztából diónyi gombócokat formázunk, majd először kristálycukorba és utána porcukorba forgatjuk.
Egy tepsire sorakoztatjuk a folyókat, egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben kissé terülni fog. 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen puhának tűnhet, de ahogy hűl, úgy fok megszilárdulni.