Csokis pöfeteg

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 dkg étcsokoládé felolvasztva
  • 19 dkg búza finomliszt
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor (6 g)
  • csipet só
  • 10 dkg kristálycukor
  • 7,5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 50 ml tej

Forgatáshoz:

  • kristálycukor
  • porcukor

Elkészítése:

A csokit megolvasztjuk.

A vajat és a cukrot kihabosítjuk, beledolgozzuk a tojást, majd a vaníliát, csokit és a tejet. Az egészet egyneművé dolgozzuk.

Beletesszük a lisztet, sütőport, kakaóport és a sót, majd egy fakanállal vagy spatulával összekeverjük.

1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg formázhatóvá nem válik a massza.

Előkészítünk két kisebb edényt. Az egyikbe kristálycukrot, a másikba pedig porcukrot teszünk.

A tésztából diónyi gombócokat formázunk, majd először kristálycukorba és utána porcukorba forgatjuk.

Egy tepsire sorakoztatjuk a folyókat, egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben kissé terülni fog. 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen puhának tűnhet, de ahogy hűl, úgy fok megszilárdulni.