Csokiba mártott perec recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- vaníliás cukor
- citromhéj reszelve
- 5 dkg darált dió
A bevonáshoz:
- 30 dkg étcsoki
Elkészítése:
Ebből az adagból kb. 56 db perec lesz.
A szitált lisztet és a margarint egy tálban összemorzsoljuk, majd hozzágyúrjuk a tojássárgákat, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni.
Pihenés után a tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. A formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 180-190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg enyhén pirulni kezdenek. Miután megsültek, rácsra tesszük őket kihűlni.
A csokoládé 2/3-át megolvasztjuk, majd hozzákeverjük az apróra darabolt maradék 1/3-ot. Ez a temperálás beoltós módszere, ami biztosítja, hogy a csokoládé a sütiken szilárdan megmaradjon, és ne olvadjon meg rögtön, amikor kézbe vesszük őket.
A kihűlt pereceket a csokoládéba mártjuk, a felesleges csokit lehúzzuk az aljukról, és sütőpapírra helyezzük őket. Minden pár darab tetejére erőteljesen ráfújunk, hogy a csokoládé felszíne hullámos legyen. Hűtőbe tesszük dermedni, majd élvezhetjük az ízletes csokis pereceket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »