Csokiba mártott perec recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- vaníliás cukor
- citromhéj reszelve
- 5 dkg darált dió
A bevonáshoz:
- 30 dkg étcsoki
Elkészítése:
Ebből az adagból kb. 56 db perec lesz.
A szitált lisztet és a margarint egy tálban összemorzsoljuk, majd hozzágyúrjuk a tojássárgákat, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni.
Pihenés után a tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. A formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 180-190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg enyhén pirulni kezdenek. Miután megsültek, rácsra tesszük őket kihűlni.
A csokoládé 2/3-át megolvasztjuk, majd hozzákeverjük az apróra darabolt maradék 1/3-ot. Ez a temperálás beoltós módszere, ami biztosítja, hogy a csokoládé a sütiken szilárdan megmaradjon, és ne olvadjon meg rögtön, amikor kézbe vesszük őket.
A kihűlt pereceket a csokoládéba mártjuk, a felesleges csokit lehúzzuk az aljukról, és sütőpapírra helyezzük őket. Minden pár darab tetejére erőteljesen ráfújunk, hogy a csokoládé felszíne hullámos legyen. Hűtőbe tesszük dermedni, majd élvezhetjük az ízletes csokis pereceket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »