Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokiba mártott perec recept

Csokiba mártott perec
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • vaníliás cukor
    • citromhéj reszelve
    • 5 dkg darált dió

    A bevonáshoz:

    • 30 dkg étcsoki

    Elkészítése:

    Ebből az adagból kb. 56 db perec lesz.

    A szitált lisztet és a margarint egy tálban összemorzsoljuk, majd hozzágyúrjuk a tojássárgákat, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni.

    Pihenés után a tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. A formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 180-190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg enyhén pirulni kezdenek. Miután megsültek, rácsra tesszük őket kihűlni.

    A csokoládé 2/3-át megolvasztjuk, majd hozzákeverjük az apróra darabolt maradék 1/3-ot. Ez a temperálás beoltós módszere, ami biztosítja, hogy a csokoládé a sütiken szilárdan megmaradjon, és ne olvadjon meg rögtön, amikor kézbe vesszük őket.

    A kihűlt pereceket a csokoládéba mártjuk, a felesleges csokit lehúzzuk az aljukról, és sütőpapírra helyezzük őket. Minden pár darab tetejére erőteljesen ráfújunk, hogy a csokoládé felszíne hullámos legyen. Hűtőbe tesszük dermedni, majd élvezhetjük az ízletes csokis pereceket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá