Csokiba mártott perec

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • vaníliás cukor
  • citromhéj reszelve
  • 5 dkg darált dió

A bevonáshoz:

  • 30 dkg étcsoki

Elkészítése:

Ebből az adagból kb. 56 db perec lesz.

A szitált lisztet és a margarint egy tálban összemorzsoljuk, majd hozzágyúrjuk a tojássárgákat, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni.

Pihenés után a tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. A formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 180-190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg enyhén pirulni kezdenek. Miután megsültek, rácsra tesszük őket kihűlni.

A csokoládé 2/3-át megolvasztjuk, majd hozzákeverjük az apróra darabolt maradék 1/3-ot. Ez a temperálás beoltós módszere, ami biztosítja, hogy a csokoládé a sütiken szilárdan megmaradjon, és ne olvadjon meg rögtön, amikor kézbe vesszük őket.

A kihűlt pereceket a csokoládéba mártjuk, a felesleges csokit lehúzzuk az aljukról, és sütőpapírra helyezzük őket. Minden pár darab tetejére erőteljesen ráfújunk, hogy a csokoládé felszíne hullámos legyen. Hűtőbe tesszük dermedni, majd élvezhetjük az ízletes csokis pereceket.