Szórt túrós süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 20 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 50 dkg rögös túró
- csipet só
- 10 dkg kandírozott citrushéj
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 2 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- darabolt gyümölcs (mi most barackot használtunk)
Tepsihez:
- kb 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tepsit alaposan kivajazzuk (tényleg ne sajnáljuk, különben beleragad a süti!).
A liszteket elkeverjük a cukrokkal, sütőporral és a sóval.
A lisztes keverék felét elterítjük a tepsiben egyenletesen, majd rászórjuk a túrót. A túrón elterítjük a barackot és rászórjuk a kandírozott citrushéjat. A tetejére rászórjuk a maradék lisztet.
A tejet, tejszínt és a tojásokat egyneműre keverjük és ráöntjük a sütire. Villával több helyen leszúrunk a tepsi aljáig, hogy a folyadék mindenhol átitassa a lisztes keveréket. 30 percig pihentetjük a sütit (mindenhol átnedvesedjen a liszt kellőképpen). A tetejére rádaraboljuk a vajat.
180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 30-40 perc alatt készre sütjük.
Csak akkor szeljük fel, ha teljesen kihűlt a süti!