Szőlős piskótatorta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rizsliszt
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 fürt szőlő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük és egy konyharuhán hagyjuk megszáradni.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat a a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojáshabot és a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.
A masszát vajjal kikent pite vagy tortaformába öntjük, majd a szőlőszemeket beledobáljuk és kissé belenyomkodjuk.
Előmelegített 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Langyosra hűtve, porcukorral megszórva kínálhatjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »