Szőlős piskótatorta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rizsliszt
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 fürt szőlő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük és egy konyharuhán hagyjuk megszáradni.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat a a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojáshabot és a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.
A masszát vajjal kikent pite vagy tortaformába öntjük, majd a szőlőszemeket beledobáljuk és kissé belenyomkodjuk.
Előmelegített 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Langyosra hűtve, porcukorral megszórva kínálhatjuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »