Szilvia szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 2 ek méz
- 40 dkg finomliszt
- 1 tk szódabikarbóna
A krémhez:
- 6 ek cukor (vagy ízlés szerint)
- 0,5 l tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 20 dkg margarin
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
A mázhoz:
- 20 dkg csoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A lisztet a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük, majd a habosra kevert margarinnal összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk, az egyikbe a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport keverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 felé osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk és egyenként egy 25*40 cm-es tepsi hátán megsütjük 180 fokon. Gyorsan, 5-10 perc alatt megsül, de vigyázzunk, nehogy megégjen!
A lapokat megkenjük a kétféle krémmel, majd a tetejére rásimítjuk a csokimázat is (olvasztott fehércsoki csíkokkal dekorálhatunk)
Máz: gőz fölött felolvasztjuk a csokit és hozzákeverjük az olajat.
A krémtől fog megpuhulni a tészta, ezért pihentessük egy egész napot a sütinket! Megéri várni rá!
Jó sütizést mindenkinek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »