Szilvia szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 2 ek méz
- 40 dkg finomliszt
- 1 tk szódabikarbóna
A krémhez:
- 6 ek cukor (vagy ízlés szerint)
- 0,5 l tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 20 dkg margarin
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
A mázhoz:
- 20 dkg csoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A lisztet a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük, majd a habosra kevert margarinnal összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk, az egyikbe a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport keverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 felé osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk és egyenként egy 25*40 cm-es tepsi hátán megsütjük 180 fokon. Gyorsan, 5-10 perc alatt megsül, de vigyázzunk, nehogy megégjen!
A lapokat megkenjük a kétféle krémmel, majd a tetejére rásimítjuk a csokimázat is (olvasztott fehércsoki csíkokkal dekorálhatunk)
Máz: gőz fölött felolvasztjuk a csokit és hozzákeverjük az olajat.
A krémtől fog megpuhulni a tészta, ezért pihentessük egy egész napot a sütinket! Megéri várni rá!
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »