Szilvás rácsos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
Töltelékhez:
- 60 dkg magozott szilva
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál főzés nélküli pudingpor
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál búzadara
A szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk, kockára vágjuk, majd egy tálba tesszük és megszórjuk vaníliás cukorral és a fahéjjal elkevert cukorral, majd állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tésztát. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd belerakjuk a kockára vágott margarint és összemorzsoljuk, majd hozzá adjuk a porcukrot, az egész tojást, vaníliás cukrot gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, majd folpakba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
A szilvát elkeverjük a pudingporral és állni hagyjuk.
Ha kellőképpen lehűlt a tészta, akkor két részre osztjuk. Az egyik fele nagyobb legyen az lesz az alja, a másik feléből készítjük a rácsot.
A piteformát kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.
A nagyobb tészta darabot kerekre kinyújtjuk, kicsit nagyobbra mint a piteforma, majd feltekerjük a nyújtófára és beleeresztjük a formába, majd eligazítjuk. A tészta alját megszórjuk búzadarával, villával megszurkáljuk, majd beleöntjük a befűszerezett szilvát és elegyengetjük.
A megmarat tésztát kinyújtjuk és rácsot készítünk belőle a pite tetejére. Felvert tojással megkenjük és 180 fokra melegített sütőbe toljuk kb 30 percre.
A piteformában hagyjuk kihűlni, mert különben nem lehet szépen kivágni, szeletni.
A tetejét porcukorral megszórjuk.
Tipp:
A pitét langyosra kell kihűteni, mert csak akkor tudjuk szépen felvágni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









