Szilvás rácsos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
Töltelékhez:
- 60 dkg magozott szilva
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál főzés nélküli pudingpor
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál búzadara
A szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk, kockára vágjuk, majd egy tálba tesszük és megszórjuk vaníliás cukorral és a fahéjjal elkevert cukorral, majd állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tésztát. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd belerakjuk a kockára vágott margarint és összemorzsoljuk, majd hozzá adjuk a porcukrot, az egész tojást, vaníliás cukrot gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, majd folpakba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
A szilvát elkeverjük a pudingporral és állni hagyjuk.
Ha kellőképpen lehűlt a tészta, akkor két részre osztjuk. Az egyik fele nagyobb legyen az lesz az alja, a másik feléből készítjük a rácsot.
A piteformát kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.
A nagyobb tészta darabot kerekre kinyújtjuk, kicsit nagyobbra mint a piteforma, majd feltekerjük a nyújtófára és beleeresztjük a formába, majd eligazítjuk. A tészta alját megszórjuk búzadarával, villával megszurkáljuk, majd beleöntjük a befűszerezett szilvát és elegyengetjük.
A megmarat tésztát kinyújtjuk és rácsot készítünk belőle a pite tetejére. Felvert tojással megkenjük és 180 fokra melegített sütőbe toljuk kb 30 percre.
A piteformában hagyjuk kihűlni, mert különben nem lehet szépen kivágni, szeletni.
A tetejét porcukorral megszórjuk.
Tipp:
A pitét langyosra kell kihűteni, mert csak akkor tudjuk szépen felvágni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »









