Szilvás rácsos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
Töltelékhez:
- 60 dkg magozott szilva
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál főzés nélküli pudingpor
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál búzadara
A szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk, kockára vágjuk, majd egy tálba tesszük és megszórjuk vaníliás cukorral és a fahéjjal elkevert cukorral, majd állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tésztát. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd belerakjuk a kockára vágott margarint és összemorzsoljuk, majd hozzá adjuk a porcukrot, az egész tojást, vaníliás cukrot gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, majd folpakba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
A szilvát elkeverjük a pudingporral és állni hagyjuk.
Ha kellőképpen lehűlt a tészta, akkor két részre osztjuk. Az egyik fele nagyobb legyen az lesz az alja, a másik feléből készítjük a rácsot.
A piteformát kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.
A nagyobb tészta darabot kerekre kinyújtjuk, kicsit nagyobbra mint a piteforma, majd feltekerjük a nyújtófára és beleeresztjük a formába, majd eligazítjuk. A tészta alját megszórjuk búzadarával, villával megszurkáljuk, majd beleöntjük a befűszerezett szilvát és elegyengetjük.
A megmarat tésztát kinyújtjuk és rácsot készítünk belőle a pite tetejére. Felvert tojással megkenjük és 180 fokra melegített sütőbe toljuk kb 30 percre.
A piteformában hagyjuk kihűlni, mert különben nem lehet szépen kivágni, szeletni.
A tetejét porcukorral megszórjuk.
Tipp:
A pitét langyosra kell kihűteni, mert csak akkor tudjuk szépen felvágni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »