Szilvás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25 cm-es piteformához:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 10 dkg porcukor
Töltelék:
- 30 dkg kimagozott és felezett szilva
- 3 csipet fahéj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál szilvalekvár
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, beletesszük a tojássárgáját, porcukrot, citromhéjat, összedolgozzzuk. Folpaktba csomagolva fél órára hűtőbe helyezzük.
A piteformát kivajazzuk, belisztezzük. Sodrófa segítségével beemeljük a kinyújtott tésztát, megkenjük szilvalekvárr és a citromlé keverékével.
Rápakoljuk a szilvákat, beszórjuk a kristálycukorral és meghintjük a fahéjjal.
180 fokon 35-40 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »