Szilvás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25 cm-es piteformához:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 10 dkg porcukor
Töltelék:
- 30 dkg kimagozott és felezett szilva
- 3 csipet fahéj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál szilvalekvár
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, beletesszük a tojássárgáját, porcukrot, citromhéjat, összedolgozzzuk. Folpaktba csomagolva fél órára hűtőbe helyezzük.
A piteformát kivajazzuk, belisztezzük. Sodrófa segítségével beemeljük a kinyújtott tésztát, megkenjük szilvalekvárr és a citromlé keverékével.
Rápakoljuk a szilvákat, beszórjuk a kristálycukorral és meghintjük a fahéjjal.
180 fokon 35-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »