Szilvás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25 cm-es piteformához:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 10 dkg porcukor
Töltelék:
- 30 dkg kimagozott és felezett szilva
- 3 csipet fahéj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál szilvalekvár
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, beletesszük a tojássárgáját, porcukrot, citromhéjat, összedolgozzzuk. Folpaktba csomagolva fél órára hűtőbe helyezzük.
A piteformát kivajazzuk, belisztezzük. Sodrófa segítségével beemeljük a kinyújtott tésztát, megkenjük szilvalekvárr és a citromlé keverékével.
Rápakoljuk a szilvákat, beszórjuk a kristálycukorral és meghintjük a fahéjjal.
180 fokon 35-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »